Техники за печат на реклами и рекламни материали

Видовете техники за печат представляват печатни технологии, които се използват за пренасяне на изображение от цифров файл към физически носител. Това могат да бъдат различни видове хартия, картон или други печатни медии като фолиа, ПВЦ плоскости, винили, текстил и други. Покритието, мястото върху което ще бъде поставена вашата реклама и размера на поръчаните обеми определят начините на поставяне на палитрата от цветове. Дигитален широкоформатен печат се използва както във външната, така и в интериорната (вътрешната) реклама за проекти с по-голям мащаб. Техниката при офсетов и ситопечат намира приложение при печатната реклама върху хартия и сувенири и текстил.

Дигитален и широкоформатен печат

Дигиталният или наричан още цифров печат е понятие, обединяващо различни техники за печат сред които е широкоформатният. При него са характерни големите размери на рекламните медии, които се печатат. Качеството на изображението и технологията на печат за смесване на цветовете, която най-често използва цветовия модел CMYK, са в основата на качественото отпечатване на вашата голяма реклама. Ние от рекламна агенция Премиум реклама Ви предлагаме цветен  печат с висококачествени широкоформатни дигитални принтери, подходящи за принтиране върху различни видове медии, с които работим. Това са хартия, PVC самозалепващо фолио (матово, гланцово), автомобилно каст фолио, перфорирано PVC перфо фолио, винил, винилова мрежа (перфо винил), плат за знамена и др.  Довършителните работи като ушиване или поставяне на капси и рамки се извършват според вида материал и големината на  рекламното изделие.

Офсетов печат

Офсетовият печат е технология, която намира приложение за печатане предимно върху хартия. Той бива пълноцветен и едноцветен, по CMYK и/или Pantone за висококачествен офсетов печат. Различните видове печатни материали са визитки, брошури и каталози, флаери, листовки, плакати, постери, кутии, опаковки, хартиени торби и др. За добиване на завършен вид на рекламното печатно изделие, ние извършваме за Вас всички видове следпечатни довършителни операции като рязане, сгъване, биговане, телбод, поставяне на метални спирали,  капси, поставяне на  мат / гланц ламинат и др.

Ситопечат

Ситопечатът е алтернатива на офсетовия печат за отпечатване на изображение върху предмети с неправилна форма. В реклама това са сувенири от различен материал като пластмаса, хартия, метал, дърво и др. При завъртането се увеличава площта на изображението и по този начин се събира по-голямо количество рекламна информация. Технологията на ситопечат е подходяща за брандиране на химикалки, запалки, чаши, часовници, магнити, стикери от хартия и PVC, дебели картони, текстил /тениски, ризи, суитчери, шапки, чанти и раници/ и др.

Тампонен печат

Тампонният печат е също ефективна техника за печат на предмети като сувенири и фирмени подаръци със сложна, триизмерна форма и релеф. Това, което го отличава ситопечата е, че не е подходящ при по-големи изображения, а при маломерни текстове, снимки и лога с дребен шрифт. Тампонът обгръща предмета и нанася изображението или текста по цялата му повърхност, така че резултата е идеално качество и детайл. С тампонен печат вашите офис материали носят логото, Вашето характерно фирмено послание, координати и напомнят на клиентите Ви за услугите и продуктите, които вие предлагате.

Трансферен печат

Тази технология ползва дигиталния, офсетовия или ситовия печат за полагане на изображения върху неправилна или кръгла повърхност чрез междинен носител. Изображението, което е отпечатано на трансферна хартия се прехвърля на предмета с висока температура и натиск. Трансферния печат позволява надписване до 360 градуса и е особено подходящ при сложен пълноцветен печат върху медии като различни керамични, стъклени, метални или дървени изделия, както и при текстил. Използвани специални полимерни покрития осигуряват издръжливостта на отпечатаното изображение при висока температура или препарати.

Ротационен печат

Техниката на ротационния екранен ситопечат позволява отпечатване върху твърди цилиндрични и конусовидни предмети при завъртане до 360 градуса. Основата за печат трябва да е твърда, защото метода е натиск чрез въртене. Най-често се използва за едноцветни изображения и текстове.

Карусел

Каруселните принтери за директен ситопечат върху текстил се използват за ръчен или автоматичен пълноцветен печат на готови текстилни продукти. Най-широко приложение карусела намира при печата върху тениски. Нашите техники за печат зависят до голяма степен от спецификата на самата реклама и количеството на рекламните материали. За нас на първо място е да постигнем най-високо качество на най-добрата цена. Ето защо, ние от рекламна агенция Премиум реклама ще ви предложим най-доброто решение в зависимост от заложения бюджет, предпочитания и срок за изпълнение на вашата реклама.

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.