Фолиране на витрини с фолио в интериор или за външна реклама

Думата „ фолиране “ се е оформила като термин характеризиращ дейности по залепяне на фолио върху стъкла и гладки повърхности . Това полагане на тънък самозалепващ филм , както се нарича фолиото на английски език , може да има различно предназначение в зависимост от вида фолиа , които се използват – перфо или пясъкоструйно фолио , или мястото където се брандира . Фолиране на витрини , както подсказва и самата фраза , се отнася за тази част от търговския обект която е лицева и е на преден план пред погледите на хилядите потенциални купувачи . Този вид облепяне дава бърз резултат от направената поръчка с видими резултати от естетическа гледна точка и най – вече от финансова с постъпления в хазната от провлечените купувачи . Има различни начини за брандиране с фолио и те се различават и по площта за облепяне при декорация на витрини с реклама .

Методи и техники за фолиране на витрини

Когато се прави реклама с цялостно облепяне на витрина , облепянето на 100% от площта крие рискове поради голямото пространство . Рисковете са най – вече от това фолиото да прилепне както се търси . За целта при лепене на пясъкоструйно покритие или напечатан перфо филм се използва специализиран препарат на водна основа , който временно деактивира свойствата на лепящия слой за краткотрайно време . Методът на тази техника на поставяне и лепене се нарича – „ Мокро лепене “ или „ Фолиране с вода “. Похватът се прилага и при фолия с транспаренция . Облепяне на прозорци на магазини , стъклопакети или стъклени стени на мокро с вода и разтвор гарантира плътно прилепване на материала , без следи от мехури и подкожушване чрез професионално изваждане на въздушните мехурчета с шпакла и ракел извън лепилния слой на самозалепващите ПВЦ фолия .

Другия вариант разбира се е „ Сухо лепене “ директно върху основата след предварително почистване и обезпрашаване от нежелани частици . Тази техника е рентабилна и влиза в употреба най-вече при брандиране с ламинирано фолио с печат на принтер , надписи от едноцветно фолио изрязани на плотер и подсигурени до монтажа с транспортна лента за еднократна или многократна употреба , или перфо фолио на дупки – перфорирано или наричано още надупчен самозалепващ филм . Сухото лепене на фолио е по бързо , но трябва да се прави от монтажисти с опит защото един път залепено върху стъклото не може да се махне без да не се прецака – тоест не може дас е отлепи и пак да се залепи . Купете реклама с фолио .

Цялостно или частично да брандираме или декорираме витрини с фолио ?

Когато се фолират стъкла с фолио , при витрините , съществуват съществуват две основни дизайнерски понятия – при единия случай се залепят фолиа с цел реклама , а при другия случай се поставят продукти от фолио с цел декорация . На фона на казаното до момента по темата , облепянето е съответно цялостно или частично в зависимост от вкусовете и предпочитанията на клиента . Облепяне на стъклени площи с фолио , когато става въпрос за покриване на част от общата площ , може да бъде от такова с печат или едноцветно с изрязани фигурки направени с рекламна цел и съдържащи насочващи думи , лага или % отстъпки . Тази дейност се определя по – скоро като брандиране , защото това има търговска насоченост с рекламно послание или марка на някакъв продукт . Схващането е , че рекламните брандове от цяло фолио , с или без печат , или отделни самостоятелни надписи с ламинат за информираност към определена услуга , която се предлага в дадения търговски обект или магазин . Фолиата за украса при фолиране на витрини , каквито са примерно пясъкоструйно фолио – сребърно , златно , черно , червено и прочие , се лепят и залепят с намерение да създадат уют , стил и положителни нагласи и впечатления при посещение от клиенти на фирмата и партньори . В практиката ни , най – често се употребяват и са подходящ материали от типа на фолио за пълноцветен широко форматен печат , което е мономерно и може да бъде гланц или мат , а също така и каст , ако се търси топ клас , защото каста е по принцип за брандиране на бусове и автомобили , при които има извивки е необходима определена еластичност , която в случая е 30 % . Други фолиа при фолиране на витрини са мономерно бяло за печат , перфофолио бял гланц , със светлопропускливост 75 % , цветно за плотер , витражно – Transperant 8300 във 52 цвята , транслуцентно – Translucent 8500 с 48 цвята и други. Поръчайте професионално фолиране на витрини със залепяне на фолио от квалифицирани монтажисти в рекламния бизнес и търговското брандиране , сега .