Плотерно рязане на фолио по контур от векторна графика

Всички фолиа преди да бъдат залепени трябва да бъдат разкроени и нарязани чрез метод наречен „плотерно рязане на фолио“. Фирма за реклама Премиум предлага на своите клиенти услуги за изрязване по контур. Техниката се прилага единствено и само по файлове с векторна графика – чертежи в криви. Плотерът на практика е електронен резец – машина за рязане, който е предназначен за формиране на векторни графични елементи от цветни медии с ширина 122 см. или други. Чрез плотерно рязане на фолио се правят рекламни надписи, очертават се лога, подрязват се стикери. Подходящия векторен файл е с разширение след точката – .cdr, .ai, .eps или .pdf, и да съдържа контура за рязане (black hairline). Ако в дизайна има букви и числа, то те трябва да бъдат обърнати в криви (convert in curves), защото в противен случай системата ще замести оригиналните фонтове с най-близките налични и ще се получи разминаване въпреки, че те също трябва да се конвертират. Цветовете трябва да са в Bitmap с 300dpi по CMYK, като допълнително уточнение. Ако нямате подходящ файл за плотерно рязане по контур, можем да ви предложим векторизиране на лого или фонтове.

Опции при плотерно рязане по контур и най-ниска цена за подрязване

Апликация от няколко цвята, реклама от цветни фолио, се прави като всяко отделно парче медия се реже по отделно и после детайлите от общата визия се сглобяват в единна композиция към поръчката в рекламна агенция в София Премиум. Този тип плотерно рязане по контур е класически, цветовете са по-издръжливи, качеството е по-високо и като цяло изпълнението е малко по скъпо в сравнение с алтернативата от изготвянето на многоцветни колажи чрез техника наречена „Print & Cut“, която в буквален превод означава „Печат и рязане“. Тогава всички цветове се отпечатват върху един слой фолио и се пускат за контурно подрязване. Тънък момент и подсказка е, че цветовете трябва да надвишават границите на очеранията (over hairlines) защото така ще има цвят до самия ръб. В противен случай може да има бяла периферия. При този вариант опция е ламината. Обмислете кой е по икономически и задоволителен вариант за вас и направете запитване за плотерно рязане на фолио към търговския отдел на фирмата. Заявете ВИП реклама. Подходящите и най-често използвани фолиа за плотерните машини са от ПВЦ, от различни серии. Могат да бъдат направени и с друг химичен състав по преценка на производителя. Областите за приложение са гладки повърхности като стъкла, метали, камъни и други. Вижте какви други рекламни услуги предламе.

Техническа информация за плотер машини и разрязване по контур

Машините от този тип – плотерите, разполагат с резец, който представлява много фин и прецизен нож с инерционно въртене в кръг, който прорязва само горния слой фолио, там където е цвета или печата, без предпазния самозалепващ гръб. При рязане на самозалепващи фолиа чрез движение на главата (наричана още главина), резеца се обръща по посока на движени на ролката и прорязва фолиото с такава прецизност в дълбочина, че запазва целостта на силиконовата основа на медията готова за монтаж. Възможно е да има отклонение до микрони поради високите обороти на въртене. В общи линии тези машини имат шина за рязане от 1220 мм., мотори два броя със серво, ниво на шум от около 64 db, натиск равен на силата на рязане от 30 до 800 гр., скоростен диапазон 50 – 600 мм. в секунда, свързаност от типа Port Com, USB, RS323, 8MB буфер памет. Освен острие, плотерите могат да имат и опция за контурно рязане с лазерен четец. При метало формиране широко приложение намира рязане с вода. След оформлението на плотера (машинното рязане), следва да се приключи работата с заключителни щрихи като – внимателно почистване на рекламите от ненужните детайли и частици, апликиране с транспортно фолио, което се маха непосредствено преди лепене, и служи за фиксиране на точните отстояния на буквите в надпис, лого или емблема, и защита на медията от похабяване. Поръчайте максимална реклама с плотерно рязане на фолио по контур от векторна графика, сега. Цялостна услуга за брандиране от Премиум за по-добрите фирми в София и региона. Последвайте ни в Twitter.