Широкоформатен печат върху винил и фолио

Рекламна агенция Премиум Реклама предлага на своите клиенти висококачествен дигитален широкоформатен печат върху фолио и винил. Като терминология тази дигитална технология е известна още и като „Large Format Printing“ за отпечатване на пълноцветни изображения с големи размери. Машините в този сегмент са с ширина на печатната медия над сто и шестдесет сантиметра (160 см.) и са предназначени за професионална употреба. Могат да бъдат изработени рекламни изображения с ширина до 5 метра и дължината им да достигне до 50 метра. Когато е необходимо се прилага технология на изработката и монтажа, която се нарича – „снаждане чрез съшиване или залепяне на отделни напечатани парчета“. Новите генерации поколения Printers (принтери) могат да постигнат висока скорост при печат реклами с висока резолюция (ТОП качество и наситеност на цветовете при дот), на достъпна ниска цена. Попитайте за оферта с широкоформатен печат върху винил и фолио сега.

Широкоформатен печат с фотореалистично качество при фолиата

Този печат или Лардж Формат Принтинг се прави само при малки размери реклами. Под „малки“ се разбира такива, които ще се използват в помещения, ще се наблюдават от близо – тоест клиентите ще имат пряко сетивно усещане за презентираните на банера продукти и услуги. Към тази рекламни материали винаги има високи претенции към качеството и клиентите ни са взискателни и наблюдателни към готовата продукция. Фотореалистично качество поръчват фирми за офисите си, но също така частни лица – правили сме фото тапети за бани, стъклени паравани за перални помещения, кухни и още. Премиум във всеки детайл на поръчката. Поръчайте за (MAX) макс реклама в съотношение качество цена за да бъдете ВИП (Vip).

Широк формат печат при винила

Когато става въпрос за винил, тогава има стандартно качество и високо качество, съответно класическа резолюция и висока резолюция при дот. Тази зависимост определя и цената на крайния продукт. Принт машините с големи максимални ширини (Large) на медиите – банер платната от промазан винил или меш на дупки се отпечатват с идеята да се гледат от далеч (поне от 3 метра дистанция). Разгледайте проектите, които сме правили от винилни изделия и се обадете на поръчате. Реклами на макс от рекламна фирма в центъра Премиум.

Устойчиви ли са мастилата за широкоформатен печат?

Често клиенти ни питат, когато поръчват рекламни материали при нас, дали са устойчиви мастилата за широкоформатен печат, и отговорът ни е – „Да“, „…и могат допълнително да се защитят“. Защитата на едно мастило се постига с ламиниране – мат или гланц покритие, което е приложимо само при фолиата. Винил и бои мастила върху винил не се ламинират. Ламината представлява тънък слой найлон, който прилича на стреч фолио за опаковане на пратки или храни.

Други техники за широкоформатен печат – Flatbed Printing

Фирмата предлага още „Flatbed Printing“. Това е технологията за директен печат върху плоскости и твърди материали като плексиглас, разменено ПВЦ коматекс 3 мм., бонд, полистирол и още. Посредством плоско печатен принтер има възможност да се печата 5-я (петия) цвят – бяла подложка преди останалите 4 ЦМИК комбинации. В печатарството се прилага обработка на цветовете в CMYK + White Layer ако е необходимо. Разбира се приложението на петия цвят при пясъкоструй или прозрачно фолио удароустойчиво, например, оскъпява малко продукцията. Ако не се приложи мястото за бяло боя остава празно при печата.

Кои са най-често отпечатваните медии при широк формат печат?

С дигитални принтери се печатат:

  • Винил – банери, покривни конструкции, транспаранти, билборди.
  • Винилова или строителна мрежа – това е МЕШ, който се използва при калкани и огради.
  • ПВЦ фолио самозалепващо – най – често това са цветните фолио за букви, стикери, лепенки и промоционни  щандове и още.
  • Перфорирано ПВЦ фолио – приложимо за витрини, стъкла, прозорци. Отвътре се вижда, от вън не.
  • Автомобилно Каст фолио – еластично, гъвкаво, предимно за автомобили, бусове и огради.
  • Канаваца (Канава) – текстил от коноп, за платна, тенти и шатри.
  • Беклит филм – полуматова, прозрачна, полиестерна медия използвана при светещите реклами (Light Boxes).
  • Хартия – различни грамажи и видове.