Транспортна реклама

Транспортна реклама за фирмени автомобили

Транспортна реклама – облепване на автомобили и други мпс-та с cast фолио

Транспортна реклама или брандиране на бусове, коли, тролеи, автобуси, трамваи, строителна техника и дори самолети от автомобилния парк на една фирма е средство ( начин ) за реклама, набиращо все по голяма популярност в бизнес средите. Ползите от поставяне на рекламни надписи или изображения върху автомобила или буса са въпрос както на имидж така и на нужда както при големи фирми, така и при дребни и средни търговци. Практиката сочи, че резултатите идват веднага след като брандирания, облепен автомобил бъде пуснат в движение по улиците на града. Така фирмения автомобил се превръща в ефективна, подвижна реклама, която ще бъде видяна от хиляди потенциални клиенти дневно. Цената за тази услуга и инвестицията в тази насока си заслужва – една малка крачка в популяризирането, един голям ръст в приходите на бюджета.

Целта на облепването, транспортната реклама на автомобила е – представяне на бизнеса ви пред аудиторията и доставяне на информация за предлаганите услуги, продукти и контакт с вас и вашата дейност. За целта брандинга трябва да бъде фокусиран върху основната дейност на фирмата, за това ключовия фактор е идейния проект (дизайн и монтаж).-

Декорация на лек автомобил при транспортна реклама

Най-масовите техники за изработка на рекламните фолия са широкоформатен печат и плотерно рязане. Автомобилните ( каст ) фолия са специално създадени за това. Те притежават свойства да се разтеглят и свиват там където е необходимо. Могат да поемат вдлъбнатини или изпъкнали участъци и да следват контурите на превозното средство.

Защо да изберем транспортна реклама?

Погледнете фирмения автомобил като една подвижна рекламна площ, която можете да използвате и за която не трябва да плащате наем. Най-ефективно е цялостното брандиране – триизмерно брандиране и видимост от всички страни.

Ние сме компактен екип с повече от 10 години практически опит в брандирането на коли, бусове и други транспортни средства. Предлагаме за нашите клиенти цялостно или частично облепване на автомобили. Качествен печат и безупречен монтаж на добра цена.

Този рекламен продукт е подходящ за надписи на коли и надписване и лепене върху бус. В редица случаи правим брандиране с перфо фолио за кола. Най – често използваме този продукт при таксита, малки и средни автобуси, чиито стъкла са подходящи за целта.

За наш клиент, чието хоби е лова направихме картинки върху ловна кола, залепени на задното стъкло и част от страничните. Печата, който използвахме е екосолвент, а монтажа беше направен с  фолиране с перфо фолиа.

Рекламно фолио на баничарка е класика в жанра. Този тип автомобили са малки, компактни, с две врати и голямо задно помещение ( товарна част или багажник ). Най-често се използват от фирми но понякога, наши клиенти частни лица са поръчвали облепяне по една или друга причина.

Когато става въпрос за строителна и тежкотоварна техника, сме правили лого с фолио за багер, рекламни надписи на строителна техника, надписване на багер с фолио.

Други места при, които сме брандирали са: визуален тунинг на летателен апарат ( частично облепяне със номера и знаци ), реклама с фолио на фирмен автомобил за уеб сайт, фолио на кола с предварително уточнение цветове под номер, рекламен бранд на интернет услуги, реклама на куриерска фирма и прочие.

Повече информация за дизайна и монтажа можете да намерите на страницата ни Брандиране на автомобили.

Довършителни операции преди монтажа

Важни са довършителните работи по рекламното фолио за да не се допусне преждевременно отлепяне от материала. Прави се затопляне на каста с пистолет за горещ въздух. По този начин се постига по-добър контакт с повърхността за закрепяне. Следва кантиране на краищата на фолиото и ако е необходимо – фиксиране с праймер.

Видове фолио с приложение в авторекламата:

  • Мономерно фолио ( универсално ) – за частично брандиране на МПС
  • Полимерно фолио ( стандартно ) – може да поема леки кривини до 7% ( процента )
  • Автомобилно ( cast ) фолио – полимерно фолио за автомобили ( със степен на разтягане до 30% )
  • Флуоресцентно фолио ( кастово ) – тези фолия са сигнални ( светлопоглъщащи ). Подходящи са при слаба или ограничена осветеност.
  • Светлоотразително фолио – отразява светлината от фарове.
  • Перфо фолио – прилага се за реклама върху автостъкла без нарушаване на видимостта.
  • Транспарентно фолио – то е полупрозрачно с леко затъмняващ и тониращ ефект
  • Карбоново фолио – за автотунинг и декорация на интериор и екстериор.
  • Ние използваме висококачествени фолия на следните марки: Polytape, 3M , Mactac , Orafol, Graphitac и други.