Телевизионен експеримент за вида на българските новини и в чужбина

Тези дни решихме да направим един телевизионен експеримент – гледахме новините по българските телевизии и новинарските емисии по световните медии. Впечатление ни направи, че по българския ефир, по най-гледаните тв излъчвания, преобладават едни и същи отразени събития, реално всичко се дублира в точна последователност, и то в голямата си част – черна хроника, след които се пускат някакви презентации, не точно реклами по наше мнение, на евтини стоки и храни за хора, но в реалност и животните не ги ядат, по наши впечатление след телевизионния експеримент. По българските медии се говори само за лоши неща, трагедии, катаклизми, бедствия, статистики и резултати без надежда, които създадоха усещане у нас за депресия, гняв и раздразнение. В рамките на около половин час при вечерните новини получихме толкова много негативизъм, че се наложи да направим кратка пауза.

Новините по чуждестранните канали в този телевизионен експеримент

Малко след като се разведрихме започнахме да гледаме чуждестранни световни новинарски канали – за целите на телевизионен експеримент. По другите медии забелязахме, че се говори за събития чрез които се очаква да се постигнат резултати, които да подобрят начина на живот на хората чрез намаляване на данъци, предприети мерки за помощи, постигнати споразумения, нововъведения в техниката и икономиката. Лошите вести преминаха за секунди на края на емисиите, без да се обръща голямо внимание на тях. Обсъдихме с екипа усещанията след гледането на чуждестранни новини, без да сме изнервени, депресирани и мрачни. И да, имаше разлика при гледане на българска телевизия и чуждестранна.

Изводи и размисли за експеримента по лични преценки

В този ред на мисли и размисли за проведения телевизионен експеримент констатирахме една известна за много от нас теория, че в българските медии сякаш витае, да не кажем, че е сигурно без твърди факти, усещането за картел с общ лидер в ролята на кукловод, който дава ясни насоки какво да се говори, как и в каква последователност. Истинска психология за масите хора, която всякаш има за цел да погуби надеждата и вярата на хората за бъдеще, успехи, радост и постижения. Като слушаме българските новини всичко изглежда толкова безнадеждно и непреодолимо, че вярата е подложена на изпитание според изказани мнения от екипа на рекламна агенция Премиум за винил, фолио и още реклами. Тези наши възгледи изразяват само нашето мнение във фирмата и не претендират да бъдат обществена истина. Преценете сами дали е така и можете да споделите вашето мнение в страниците ни в социалните медии като Twitter.