Светещи тотеми

Светещите тотеми най-често се изработват от алуминиеви материали, ламарина и бонд. След като бъде направено разчертаване и изчисляване на необходимите количества материали се пристъпва към изработка. От алуминиевите плоскости се правят метални капаци за обличане на стоманения скелет. Наричат се още тавички от алуминий или от друга сплав. В корпуса, пред светещи панели може да се постави прозрачен плексиглас, който да осигури допълнителна защита срещу изгаряне на светодиоди от сняг и дъжд. Много е важно качеството на захранването и окабеляването. Правилното разпределение и монтиране е от първостепенно значение за точното функциониране. Когато има панели с диоди, които показват цени се добавя специализиран софтуер, който е програмиран с контрол за отдалечен достъп – жично или безжично. За да бъде здрава вертикалната рекламна конструкция трябва да се премине през няколко етапа на монтаж. Първото нещо, което се прави е да се излее фундамент от бетон (цимент). В цимента се поставя анкерна група с необходимата дължина. Този крепеж представлява група от анкери (цял комлект), които са на определено отстояние един от друг. Не се „боцка“ в цимента по един анкер, а целите комплекти се поставят наведнъж. Ако още не ви е станало ясно какво е това – на разговорен език – това е, което стърчи от бетона с резбата. На тези големи болтове се нядава тотема и се навиват гайките след като излетия фундамент се е втвърдил. В основата на всички светещи тотеми се включва плоскост с пробити отвори, наречена пета или още – стъпка.

Препоръчваме ви светещи тотеми за бензиностанции с ЛЕД осветление, защото са по-безопастни и са енергоспестяващи

Светещи тотеми от производител. Електрическата инсталация може да се направи с ЛЕД осветление от диоди или пури. Предимство на диодите е, че са енергоспестяващи и са с висока икономичност. Спестяват до 85% електроенергия и са с пъти по-ефективни от пури, луминесцентни лампи, металхалогените и други източници на светлина. Използват се предимно при направата на тотеми за бензиностанция. Издържат на открито при ниски температури и имат дълъг живот на употреба. Когато се използват диоди трябва да се наредят два пъти – от двете страни на тотема, което позволява равномерно светене. Като минус може да се каже двойното използване на светещи панели, което има значение за предвидения бюджет. Но това е еднократен инвестиция само за направата. В последствие сметките ви за ток са ниски и не ви натоварват излишно.

Класиката при тези вертикални реклами е светещ тотем с луминесцентни пури

Луминесцентните пури светят от всички страни и това е добре. Тяхно предимство е, че когато имате двустранен тотем който свети, с една пура светите назад и напред. Осветяват се и двете лица на триизмерната конструкция. Като е двулицево пурите е по-добре като вариант когато се търси бюджетно решение за изработка на реклама на ниска цена. Недостатъци са по-високото консумиране на ток и по-малкия период на употреба на светещите тела в сравнение с диодите. Накратко казано – конструирането и направата на светещ тотем с пури е по-евтино, но в последствие има по-високи разходи от консумация на ел. енергия. При тотемите със светодиоди – себестойността на продукцията и поръчката е по-висока, на употребата и поддръжката са на по-евтини цени. Попитайте още сега за варианти, оферти и цени на светещи тотеми в София от рекламна агенция Премиум – производител и вашият доверен партньор при външно брандиране.

Къде и как се монтират светещи тотеми и важна ли е подготовката на основата?

Общото схващане е, че рекламните тотеми са крайпътна външни рекламни конструкции с осветление. Те са с голяма височина и целта е рекламирания търговски обект да се вижда от далеч. Използват се най-често при крайпътни бензиностанции, ресторанти и хотели. В малък размер се слагат за оказване на посока за вход, автомивка, изход и номер на бензиноколонка. Някои указателни табели в интериор също имат тотемен характер. На такива конструкции се поставят карти на сградата, филмови афиши и лога с формировани лица пред заведения в молове. Заради двулицевата визия асоциация може да се направи със значително по-малките двустранни светещи табели предназначени предимно за минувачите по тротоара. За повече информация и въпроси можете да се обадите на телефон 0878581570.

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.