Светещи букви

Светещи букви с всякакви шрифтове са едни от най-предпочитаните реклами за външна реклама от големите фирми. Те светят в различни цветове с добавени диодни модули, пури и други осветителни тела във вътрешността. Подчертават името на марката и рекламират вашия бизнес 24 часа в денонощието. Този вид надписи са триизмерни – виждат се отпред, отстрани, отгоре и отдолу. Известни  са още като 3д букви закрепени върху метално поддържащо скеле или железни профили. Често се монтират върху покрив, стена или фасада на сграда. Понякога за здравина се излива монумент и се добавя захващане с анкерни групи (дебели болтове). Лицето може да е прозиращо или плътно, а надписа да бъде с подсветка или без – контраажурните букви. Рекламна агенция Премиум изработва светещи реклами в всички размери и изисквания. Наши продукти са както букви с височина 2 – 3 метра, така и букви с височина 25см. Размерът се определят от клиента и е съобразно заложената маркетингова стратегия. Ние ще ви посъветваме за най-доброто решение за рекламиране от гледна точка на форма на реклама, цена и размер за брандиране.

Защо рекламите със светещи букви трябва да са обемни конструкции?

Дълбочината на символите от обемни букви е много важна поради няколко причини. Една от основните е балансираното осветяване на лицето и постигане на възприятие за нещо цяло. Когато в дълбочина се постави крушката, тогава светлината достига почти с еднакъв процент светене до центъра и краищата на плоскостта при лицето. Така от далеч рекламният надпис е четим и не се виждат само някакви светещи пури или ярки точици от диодите. Друго важно нещо е, че обемът при тези продукти дава възможности за прокопаване, казано в кавички, на еднороден материал и поставянето на електроника в сърцевината. По този начин жици, клеми и т.н. са скрити и като погледнете в разстоянието между рекламата и стената няма да видите стърчащи кабели. Тази техника е особено адекватна при брандирането със задно осветление.

Видове светещи букви според типа на светене и визията – контраажурни, със светещо лице и прорязани в плоскост

Светещи букви могат да бъдат различни видове в зависимост от начина, по който са изработени и от визията която придават на марката. Голямо значение има техния шрифт и дизайна с който се проектират. Най-широко разпространени са буквите със светещо лице и  несветещи бордове ( страни ). Този вид символи се използват най-вече за външна реклама. Буквите се изработват по предварително избран фонт и уточненена височина и ширина. При монтажа се използва шаблон с фиксирани отстояния и точни маркери на отделните елементи. Друга разновидност са надписите с подсветка, известни още като Контражурни букви. Контражурните лога и текстове се използват най-вече при интериорната реклама – за вътрешно оформление на офис, рецепция или отдел. Те се изработват от алуминиева или неръждаема ламарина, след което се боядисват в избран от клиента цвят.  В основата на конструкцията се поставя електрическа инсталация. Сиянието ( подсветката ) идва от неон или диоди с мека сияйна в основата ( отразена, ореолна светлина ). В някои случаи за направата на ярки букви се използват и луминисцентни лампи – тръби ( осветителни тела ). Естествено, разделение може да бъде направено и на големи светещи букви и малки такива. Обемните светещи букви се изработват от различни материали.

Какъв е процеса за направа на светещи букви и какво трябва да знаете?

Като всеки рекламен продукт и тук всичко започва на чертожната дъска. Изработват се проект на клиента, след което се обсъждат детайлите по самата реклама –  височина, размери, форма и разположение. Когато визията е готова  информацията се подава в цеха за изработка а нашите майстори изработват  поръчаната реклама.  След като бъде готова конструкцията от светещи букви, тя се подготвя за монтаж. Наш представител уговаря ден и час за посещение на място. Когато всичко е договорено – наш екип от монтажисти монтира рекламата. Крепежните елементи са също неизменна част – болтове нитове и други. Бордовете ( страните ) се боядисват с избран цвят по РАЛ ( RAL ).

Професионално монтиране на букви и добавяне на допълнително окабеляване

Важно е да се уточни при самата поръчка къде ще бъде сложена  светещата конструкция. Това е така, защото място за монтаж определя  до известна степен цената за офертата. Някои реклами се монтират на височина до 3 метра, докато други се фиксират на височина 10 метра 20 метра и по големи височини. Това определя и самата техника на работа за закачане. При някои проекти се използва скеле, докато в други се използват  алпинисти или алпийска бригада. Поръчайте сега светещи букви, от агенция Премиум, на телефон 0 8 7 8 5 8 1 5 7 0 или посетете страницата ни контакти в главното меню на сайта.

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.