Няколко полезни маркетинг съвета за реклама чрез Социални медии

Социални мрежи
Социални мрежи

Реклама чрез социални мрежи

1.Използвайте Туитър, за да увеличите аудиторията си

Социални мрежи. За да бъде успешен Вашият бизнес, трябва да умеете да създавате съдържание, с което ангажирате аудитория. В началото обаче ще трябва да прекарате повече време, за да наберете и увеличите своята аудитория. Що се отнася до Туитър, който е една добра възможност в тази насока, можете да използвате т.н. Туитър листи. Като изберете човек, който е интересен за Вас, близък до вашите интереси, чрез неговата Туитър листа, бихте могли да достигнете до още хора, които да последвате, а те от своя страна биха последвали и Вас.

2.Следете как хората реагират на постовете Ви, за да ги подобрите

Вече съществуват разнообразни инструменти, чрез които можете да анализирате реакциите, който потребителите имат относно съдържанието, което публикувате. Щом установите кое работи, можете да наблегнете именно на него.

3.Оптимизирайте съдържанието чрез линкове в социални мрежи

Планирайки да поствате визуално съдържание чрез социалните медии, мислете по начин, по който то да отвежда към продуктите и услугите, който предлагате.

Например, чрез профила си в Youtube или Instagram, можете да сложите линк в кратко видео за Вашата дейност, което да отвежда до повече информация, която е загатната чрез него.

4.Добавяйте снимки към постовете си в мрежите

Когато поствате съдържание чрез социалните медии можете да добавяте снимки към него, вече и повече от една на пост, за да може то да придобие уникалност, отличимост и разпознаваемост, както и  за да предизвикате интереса на потребителя.

5.Превключвайте между формати в социалните групи

За да направите още по атрактивна дадена статия или коментар на събитие и т.н., освен да добавяте снимки, можете да го адаптирате и за различни платформи, например Youtube, където можете да превърнете статия си в клип, който да спести време на потребителя за четене, но и да направи по-атрактивни продуктите, които представяте чрез него и в статията си, например.

Превключвайте не само между текст и видео, но и между текст и снимки в социални мрежи.

6.Снабдявайте потребителя със съдържание постоянно

Щом създадете своята онлайн платформа чрез социална медия по Ваш вкус, трябва не само да изградите своята аудитория, но и да успеете да задържите интереса към себе си. Затова постовете, които правите трябва освен да са атрактивни, но и да бъдат постоянни. Не е добре да изоставете в тази си дейност.

7.Достигнете до правилната аудитория.

Понякога сте се чудили как имате харесвания на страницата Ви в социални мрежи, последователи на профила Ви, но постовете Ви не достигат до много хора.

В подобни случай, можете да създадете кръгове от хора, до които съдържанието Ви да достига с приоритет. Свивайки кръга ще достигате до правилната аудитория и тези, които да оценят съдържанието, което публикувате.

Публичните групи не са препоръчителни.

8.Използвайте Хаштаговете стратегически.

Хаштагът се използва, за да съберете различни парчета на едно място. Уверете се, че този, който сте си наумили да употребите е кратък, лесен за спелуване и за запомняне.

9.Мислете за страницата си като за ресурс за потребителя, а не като за рекламен инструмент

Фейсбук ограничи напоследък възможността постове на страници да достигат до широк кръг потребители. Ето защо вместо да ги използвате за реклама, създавайте полезно и интересно за потребителя съдържание, което да развлича, обучава, разсейва потребителите, за да достига и до по-голям брой хора.