Петте основни предимства на външната реклама

Предимства на външната реклама

Измежду големите медии като телевизията, киното, радиото, афишите, пресата и интернета, външната реклама е способ, който притежава доста предимства. В съвременната градска среда, широкоформатните рекламни средства преобладават. Ето и петте най-големи предимства на външната реклама, които карат фирмите да инвестират именно в нея.

1.Предимства на външната реклама – визуална и изненадваща, което я прави по-ефикасна

Виждали сме големите рекламни пана по три четири метра, както и плакати по магазините, съдържащи голямо количество текст. Кое от двете ни въздейства повече? Бъдете убедени, че изображенията имат най-голям ефект върху вашето съзнание! Всъщност, мозъкът обработва хиляди пъти по-бързи снимки в сравнение с текста. Ето защо, визуалната комуникация се адаптира към съзнанието на потребителя за много по-кратко време, даже за няколко секунди. Външната реклама най-лесно влияе върху ефекта на изненада, а оттам и върху показателите на вашата марка, а непряко и върху продажбите ви.

2.Външна реклама – идеална за локална комуникация

Измежду големите рекламни медии, единствено интернет и външната реклама предлагат възможност да комуникираме на определена географска зона. Малка част от масовите медии могат да се похвалят с такава гъвкавост що се отнася до местоположение. За фирмите, които разполагат с офис и локална клиентела, представянето отвън остава задължителен елемент, за да бъдат опознати от потенциални клиенти.

3.Външна реклама от всякакви размери ви позволява да лансирате тактически и на разумна цена своята маркетингова стратегия 

Мислейки за външни реклами, на ум ни идват стандартни размери от типа на четири на три метра. Но външните реклами се изработват във всякакви форми и размери за градската среда. Такива са транспортните реклами върху леки автомобили или градския транспорт, паната върху фасади, рекламни стикери и т.н. И най-важното, всяка реклама се проектира и изработва съобразено с местоположение, локация, преминаващ човекопоток, вида и цвета на съседните сгради. И не на последно място, в съвременната реклама се използват материали, които ще паснат на всеки предвиден бюджет за реклама.

4.Външните рекламни изделия-отлично допълнение в разнообразието от рекламни медии

Рекламите върху медии са масово средство, изложено на вниманието на всички преминаващи, без да е необходимо да имаме компютър, телевизор, радио или вестник, за да ги видим. Те ни помагат да контактуваме с клиентите светкавично бързо, само за дни рекламното послание е показано многократно на голяма част от жителите на определена среда, обхваната от външните медии! Всеки професионалист в рекламата ще ви насочи именно към екстериорните медии за реклама, защото те доставят силна повтаряемост, която ще ви загнезди в ума на минаващия потенциален клиент. Ето защо чрез предимства на външната реклама ще добиете мигновено голяма популярност в целевата зона, в която рекламирате.

5.Outdoor рекламата се дигирализира и ви предлага все нови и нови полезни взаимодействия с вашите посетители.

Екстериорът в рекламата датира от най-отдавна,  той е оцелял именно благодарение на постоянното развитие и иновации във външната реклама. Това продължава и ще продължи, защото днес рекламите ни предлага все повече и повече информацията и изображенията в цифров вид. Първият пример е появата на все по-чести QR кодове в печатни реклами. С очевидността на мобилните устройства в джобовете на потребителите изглежда логично рекламодателите да предлагат своеобразен “мост” между офлайн света – този на външното показване – и цифровия свят.

Днес виждаме все повече и повече дисплеи напълно цифрови, които осигуряват достъп до нови рекламни иновации, като например тази кампания в Стокхолм, където виждаме косата на модела, който се движи с пристигането на ремарке метро. Утре ще можем да си купуваме “отпечатването” на плакат за външна реклама чрез платформа за медийно пазаруване … И бъдещето не е толкова далече: например Google вече направи тест, като показа външна реклама в гара “Ватерло” в Лондон чрез неговия DSP DoubleClick Manager, който сега позволява програмна покупка на дисплейна реклама (банери и видеоклипове) на компютър и мобилни устройства … а утре на билбордовете на вашия град 🙂 Ярко бъдеще в перспектива без съмнение отново ще наложи предимства на външната реклама като ултра атрактивен лост за марките.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.