Предимства на външната реклама

Петте основни предимства на външната реклама

Измежду големите медии като телевизията, киното, радиото, афишите, пресата и интернета, външната реклама е способ, който притежава доста предимства. В съвременната градска среда, широкоформатните рекламни средства преобладават. Ето и петте най-големи предимства на външната реклама, които карат фирмите да инвестират именно в нея.

1.Предимства на външната реклама – визуална и изненадваща, което я прави по-ефикасна

Виждали сме големите рекламни пана по три четири метра, както и плакати по магазините, съдържащи голямо количество текст. Кое от двете ни въздейства повече? Бъдете убедени, че изображенията имат най-голям ефект върху вашето съзнание! Всъщност, мозъкът обработва хиляди пъти по-бързи снимки в сравнение с текста. Ето защо, визуалната комуникация се адаптира към съзнанието на потребителя за много по-кратко време, даже за няколко секунди. Външната реклама най-лесно влияе върху ефекта на изненада, а оттам и върху показателите на вашата марка, а непряко и върху продажбите ви.

2.Външна реклама – идеална за локална комуникация

Измежду големите рекламни медии, единствено интернет и външната реклама предлагат възможност да комуникираме на определена географска зона. Малка част от масовите медии могат да се похвалят с такава гъвкавост що се отнася до местоположение. За фирмите, които разполагат с офис и локална клиентела, представянето отвън остава задължителен елемент, за да бъдат опознати от потенциални клиенти.

3.Външна реклама от всякакви размери ви позволява да лансирате тактически и на разумна цена своята маркетингова стратегия 

Мислейки за външни реклами, на ум ни идват стандартни размери от типа на четири на три метра. Но външните реклами се изработват във всякакви форми и размери за градската среда. Такива са транспортните реклами върху леки автомобили или градския транспорт, паната върху фасади, рекламни стикери и т.н. И най-важното, всяка реклама се проектира и изработва съобразено с местоположение, локация, преминаващ човекопоток, вида и цвета на съседните сгради. И не на последно място, в съвременната реклама се използват материали, които ще паснат на всеки предвиден бюджет за реклама.

4.Външните рекламни изделия-отлично допълнение в разнообразието от рекламни медии

Рекламите върху медии са масово средство, изложено на вниманието на всички преминаващи, без да е необходимо да имаме компютър, телевизор, радио или вестник, за да ги видим. Те ни помагат да контактуваме с клиентите светкавично бързо, само за дни рекламното послание е показано многократно на голяма част от жителите на определена среда, обхваната от външните медии! Всеки професионалист в рекламата ще ви насочи именно към екстериорните медии за реклама, защото те доставят силна повтаряемост, която ще ви загнезди в ума на минаващия потенциален клиент. Ето защо чрез предимства на външната реклама ще добиете мигновено голяма популярност в целевата зона, в която рекламирате.

5.Outdoor рекламата се дигирализира и ви предлага все нови и нови полезни взаимодействия с вашите посетители.

Екстериорът в рекламата датира от най-отдавна,  той е оцелял именно благодарение на постоянното развитие и иновации във външната реклама. Това продължава и ще продължи, защото днес рекламите ни предлага все повече и повече информацията и изображенията в цифров вид. Първият пример е появата на все по-чести QR кодове в печатни реклами. С очевидността на мобилните устройства в джобовете на потребителите изглежда логично рекламодателите да предлагат своеобразен „мост“ между офлайн света – този на външното показване – и цифровия свят.

Днес виждаме все повече и повече дисплеи напълно цифрови, които осигуряват достъп до нови рекламни иновации, като например тази кампания в Стокхолм, където виждаме косата на модела, който се движи с пристигането на ремарке метро. Утре ще можем да си купуваме „отпечатването“ на плакат за външна реклама чрез платформа за медийно пазаруване … И бъдещето не е толкова далече: например Google вече направи тест, като показа външна реклама в гара „Ватерло“ в Лондон чрез неговия DSP DoubleClick Manager, който сега позволява програмна покупка на дисплейна реклама (банери и видеоклипове) на компютър и мобилни устройства … а утре на билбордовете на вашия град 🙂 Ярко бъдеще в перспектива без съмнение отново ще наложи предимства на външната реклама като ултра атрактивен лост за марките.

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.