5 най-често срещани грешки при създаването на фирмено лого

Грешки при създаване на фирмено лого
Грешки при създаване на фирмено лого

Лого дизайн от Premium Reklama

Какво лого да изберете и за какво да внимавате? Многобройни грешки трябва да бъдат избягвани при лого концепциите. За да Ви бъдем полезни, сме изброили за Вас петте най-често срещани и основни грешки.

1.Да използвате невекторизирани изображения

Логото трябва да се състои от векторна пиктограма или от представителен символ на Вашия бизнес. Доста примамливо е да използвате лична снимка или да търсите пиктограма в интернет с подобен символ.

Едно растерно изображение от интернет няма да бъде преоразмеряемо. Всъщност, промяната на размера на растерни изображения ще направи пикселите по-видими (известно като ефект на стълби).

Логото трябва да е векторно, за да се запази качествена резолюция. Това ви позволява да отпечатвате логото си с висока разделителна способност, например, на билборд, или на табела за магазин.

2. Да използвате повече от три шрифта

Привлекателно е да желаем да разнообразим стиловете и шрифтовете, когато създаваме своето лого. Въпреки това, пренаситеността не се толерира що се отнася до фирменото лого.

Ние Ви съветваме за максимум три типа шрифтове:

-два различни шрифта за името на фирмата

-един шрифт за слогана, който ще бъде поставен върху логото

Използвайки повече от три шрифта за Вашето лого, рискувате да загубите ефикасността и четливостта му!

3. Да добавяте повече от три цвята

Както вече посочихме, препоръчително е логото да бъде просто и разбираемо. Дори понякога да е възможно използването на повече цветове, ние Ви съветваме да използвате не повече от три цвята.

-два цвята за името

-един за символа

Ограничаването на цветовете Ви осигурява засилване на Вашата визуална идентичност и избягване на безпорядък.

4. Да копирате лого на Ваши конкуренти

Друга доста често срещана грешка е копирането. Несъмнено е важно да проучите внимателно цветовете и визуалната идентичност на Вашите конкуренти. Това ще Ви помогне да:

– определите визуалния свят на вашия пазар

– разберете как вашите конкуренти общуват

– се разграничите от конкуренцията,

– бъдете по-добри от конкурентите си.

Лого, което не се отличава би било неуспешно, още повече, би могло да се асоциира с вторичен бранд на някой от Вашите конкуренти.

5. Да създадете Вашето лого с Paint или Photoshop

Една друга грешка, която е несъмнено и доста разпространена е използването на погрешни програми. Логото е добре да бъде създадено с помощта на векторна програма, за да бъде във векторен вариант като по-този начин стане оразмеряемо и адаптивно за възпроизвеждане, където ще Ви бъде необходимо!

Благодарение на тези съвети, вие ще бъдете по-продуктивни при постигането на ефективно бизнес лого. Именно по този начин ще предоставите на Вашата фирма визуалната идентичност, която заслужава.

Поръчайте вашето фермено лого от агенция Premium Reklma на телефон 0878581570 или ни изпратете запитване по е-мейл от страницата ни Контакти в главното меню.