Значение на зеления цвят в рекламата

Къде се среща зелен цвят?

Зелен цвят – особености и символика. Зеленото е цвета на растителния свят, той е преди всичко цвят на природата, на околната среда, екологията. На зеленото на природния свят е противопоставено зеленото на смъртта, на страдащите и на страха.

Символистичното му значение прилича на това на синия цвят. Зеленото е спокоен цвят,  цвят на отдиха, на ползотворността, на обновяването и безсмъртието. Асоциираме го често с младостта, с ентусиазма, растежа и развитието.

Зеленото се употребява и в областта на медицината. Откриваме доста зелено в медицинските продукти и във фармацията.

В по-голямо количество, заленият цвят налага своята вегетативна сила, своето равновесие и стабилност. Той се противопоставя на червения цвят.

Приложен в дизайна, често символизира лекота, мекота и достъпност.

Честност и Простота с зелен цвят

Зеленото ни дава усещане за споделеност и добруване. Характеризира се с жизненост, здраве и общителност, отразява веселието и младостта.

Лунатичен и Акватичен, Интуитивен зелен цвят

Зеленото ни отпраща към самите нас, оставя ни на собствените ни инстинкти и интуиция

Генеалогичен зелен цвят

Цикълът на човешкия живот, който прилича на зеленината:нещо се заражда, трансформира се, след което изчезва.

В рекламата – Къде и кой използва и поръчва реклама с зелен цвят?

Зеленото е предпочитано при брандиране на аптеки и козметични студиа. То се среща и при търговски обекти, търгуващи с био продукти. В някои случаи наши клиенти са избирали зелената гама за облепяне на офиси на туристически агенции.

В личен план, опита ни показва, че хора на свободните професии като лекари и адвокати със земен зодиакален знак също са избирали този нюанс от цветовата гама за брандиране на визитки и интериорна реклама в кантори и приемни.

Зеленото като цвят спада към по-студената гама от шарената палитра.

Зелен цвят и психологията в рекламата

Някои хора определят зеленикавите цветове като успокояващи. Именно за това те ги предпочитат като основни при интериора на своите офиси и кабинети. Интериорните табели с ярки букви в бял цвят са същевременно лесно четими и ненатрапчиви.

Съвсем по-различно изглеждат и се възприемат светещите реклами в зелено. Такива като пример са таблата на някои енергийни напитки и бензиностанции.

Ако зеления е вашия цвят – обадете се попитайте за препоръка на телефон 0878581570 или ни изпратете запитване чрез формата за контакт в сайта. Поръчайте брандиране от Премиум Реклама сега на супер цена и кратък срок за изработка и монтаж.

За останалите цветове виж в категория дизайн.