Билбордове

Рекламата с билбордове е неизменна част от всеки един булевард, магистрала или пътно кръстовище. Това е така, защото се поставят там където човекопотока е най-голям. Възможностите за възвръщане на разходите за реклама и натрупването на печалба се увеличават многократно. Билборд конструкцията достига до голям брой клиенти, изработва се в размер в зависимост от рекламната площ. Монтира се върху различни метални конструкции. Билбордовете се отпечатват върху винил с различни техники на печат и различна резолюция и символизират имидж и големина на фирмата, която рекламира. Билборд рекламите от винил могат да бъдат изработени с различни размери в зависимост от рекламната площ и предпочитанията на клиента. Те могат да бъдат монтирани върху различни метални конструкции – самостоятелни стойки за билборд реклама от тип Пиза, Мегаборд и други.

Особености на билбордове в рекламата

Поради големината на рекламното съоръжение изображенията от предварително подготвения дизайн могат да бъдат отпечатани с различни техники на печат и различна резолюция. Най-често използваната резолюция за печат върху винил за билборд реклама е 1440 DPI. Тя създава фотореалистично изображение и ясна четливост на заложените рекламни послания. Това качество на изображенията се предпочита от големи компании и фирми. Те държат на имиджа и представянето на своята търговска марка и реклама на нов продукт на пазара по най-добрия начин. Резолюцията от 1440 DPI се предпочита и от по-малки фирми. Такива фирми искат да подчертаят своето присъствие на пазара и да се отличат от останалите конкуренти в бранша. Качествената реклама привлича погледа на случайните минувачи и засилва интереса към предлаганите от вас стоки и услуги. Когато заложният бюджет за билборд реклама е ограничен може да бъде изработена и такава с по-ниска резолюция, но със същото качество на използвания винил и багрилни материали. В тези случаи клиентите могат да поръчат билборд реклама с резолюция от 320 DPI – ниско качество, или с реклама с резолюция от 720 DPI.

Винили за билбордове

Винилът за билборд реклама може да бъде ламиниран или промазан. Двата вида винил имат отлични характеристики за печат, но се различават по начина, по който са изработени. Ламинираният винил има период на експлоатация около 1 година. Промазаният винил се изработва с по-сложна технология и може да бъде използван в продължение на 5 години. Фирмата предлага ребрандиране и подмяна на винили за билбордове в София и страната с включен монтаж и демонтаж.