Външната реклама. Каква външна реклама да изберем?

Какво представлява външната реклама?

Външната реклама напомня на преминаващите по всяко време на деня за съществуването на Вашия бизнес, както и за продуктите и услугите, които предлагате. Ето защо тук става въпрос за съществено и важно промотиране на Вашата дейност, по отношение на което е добре да подходите внимателно още в началото. Преди да мечтаете за креативност, добре е да се спрете на някои основни практически аспекти.

Помислете за разрешителните и законодателството в областта

Често, предприемачите мислят в последния момент, точно преди отварянето, за своята външна реклама. Препоръчително е да проверите дали се нуждаете от разрешително. Срока от депозирането на заявлението за издаване и самото издаване може да трае повече от месец, поради което е добре да се информирате  отрано и да започнете подготовката на необходимите документи.

Препоръчва се, също, веднага след като поставите външната си реклама, да информирате вашия застраховател и да я добавите към вашата застраховка.

Тайната на атрактивната и ефикасна външна реклама

Ваша дейност е важна? Това е без значение, ако не споменете това, което предлагате: магазин, ресторант, застраховки…

Изглежда Ви логично, но въпреки това често срещаме търговски фасади, върху които е поставено само име, и за преминаващите остава да гадаят каква точно е дейността на търговския Ви обект.

Как да обозначите по най-добрия начин кои сте и с какво се занимавате?

С думи, лого, снимки? Или микс от тях? По отношение на външната реклама, съществува златното правило: Ярко и запомнящо се изображение казва много повече от хиляди думи! Разбира се, ако същото е достатъчно видимо и разбираемо за потребителя.

Започнете оттам, че никой няма да се спре да анализира Вашата външна реклама. Според ситуирането на Вашия бизнес, хората преминават пеша, с колело или с кола. Колкото повече скоростта и разстоянието се увеличават, толкова повече посланието е необходимо да е просто и компактно. В този случай се препоръчват буквите и изображенията да са уголемени.

Височина при рекламите

Не забравяйте, че повечето от хората са със средна височина от 1,70м., следователно когато те преминават пред вашия обект, хоризонталния им поглед е около 140 градуса, а вертикалния, около 80. Тази информация е основополагаща, за да позиционирате рекламата си. На шестметрова височина, една табела „Продава се“ рискува да не бъде забелязана.

Когато вървим, гледайки пред себе си, всички табели би трябвало да бъдат перпендикулярни на фасадата. Това не винаги е възможно.

Във всеки избран от Вас вариант за реклама, е добре да помислите кой би видял. Какво ще бъде вашето послание и при какви условия?

Посланието, което ще изберете трябва да отразява стилът на вашата търговия. Препоръчително е да използвате един и същи стил на изобразяване върху всички обекти, рекламни материали, фирмени автомобили и др. Вашите потенциални клиенти биха Ви разпознали по-бързо и лесно, а следователно и биха се сетили първи за Вас, именно когато имат нужда от продукти или услуги, които Вие предлагате!

Поръчайте сега своята външна талела от рекламна агенция Премиум Реклама на телефон 0878 581 570 или ни изпратете запитване чрез страницата ни Контакти.